"Prešla se kritična granica, vrijeme je za radikalne mjere"

Saopštenje NK Zvijezda Gradačac

"Prešla se kritična granica, vrijeme je za radikalne mjere"

Na adresu našeg portala je stiglo saopštenje za javnost Nogometnog kluba Zvijezda koje vam u cijelosti prenosimo.

"Na sastanku UO NK Zvijezda Gradačac koji je održan u kompletnom sastavu, razmatrana je situacija povodom fizičkog i verbalnog napada na jednog od potpredsjednika kluba i jednog od glavnih donatora kluba. Tim činom se prešla kritična granica nakon čega se moraju poduzeti radikalne mjere.

Tom prilikom Upravni Odbor kluba oštro osuđuje taj napad i skreće pažnju javnosti da je NK Zvijezda Gradačac Udruženje građana i kao takvo je javno dobro ovog grada dakle ne priprada nikome niti je lična svojina bilo koga u Upravnom odboru. Klubom se upravlja transparentno, preko struktura kluba koje dobrovoljno uz trošenje ličnog vremena i financijskog angažovanja, ostvaruje da klub rangiran u najvišem rangu omogućavajući pri tome hiljadama građana, kako Gradačca tako i šire, a zbog kojih se ovo i radi, da prisustvuju vrhunskim sportskim predstavama. Da klub pripada ovom gradu i okolini govori i podatak da kroz školu fudbala, a i ostale mlade selekcije prolazi veliki broj djece raznog uzrasta i klub trenutno broji oko 250 članova. Da je to do sada uspješno rađeno potvrđuje podatak da smo jedini predstavnici u najvišem rangu takmičenja iz Tuzlanskog kantona (najmnogoljudnijem kantonu u BiH).

Međutim konstantno smo izloženi nasilnom ponašanju prilično male i svima poznate grupe ljudi i konstantnoj toleranciji takvog ponašanja od strane Javnih ustanova koje bi se morale tome suprotstaviti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pošto je NK Zvijezda Gradačac, kako smo ranije naveli, javno dobro ovog grada, apsolutno stoji činjenica da, ako je to javno dobro potrebno ovoj općini, onda će ta ista šira javnost, uključujući Javne ustanove, morati uložiti više truda u očuvanje kluba i njegovu zaštitu od huliganstva pa čak i od napada na nacionalističkoj osnovi koja ne priliči ovoj otvorenoj multinacionalnoj sredini koja je u poslijeratnom periodu bila i ostala primjer zajedničkog suživota.

U tom smislu mi najavljujemo jednu širu raspravu na skupštini (datum će biti naknadno određen) na temu sadašnjeg i budućeg funkcioniranja kluba. Ovom prilikom pozivamo sve interesne skupine koje misle da mogu djelimično učestvovati (prije svega u ekonomskom pogledu) u životu kluba i koji misle da imaju dovoljno znanja, volje i ekonomske moći da prihvate ovaj klub koji ima 90 godina tradicije", stoji u saopštenju.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.