Remetić: U Tešnju se priča samo o TOŠK-u
FOTO: facebook NK TOŠK

Šef stručnog štaba NK TOŠK za SportSport.ba

Remetić: U Tešnju se priča samo o TOŠK-u

Samir Mlaćo

Prava nogometna euforija vlada već mjesecima u Tešnju.

TOŠK je izborio plasman u Prvu ligu Federacije BiH osvajanjem titule prvaka Druge lige FBiH grupa Centar, te ostvario veliki uspjeh.

Čelnici kluba od samog početka sezone nisu krili svoje ambicije, a na klupi su imali ambicioznog Igora Remetića koji je stvorio tim koji je igrao za gol više i to je na kraju i donijelo titulu prvaka.

"Sezona iza nas je bila stvarno impresivna i završiti je sa samo jednim porazom, osvojiti najveći broj bodova u Drugoj ligi u posljednjih deset godina je stvarno uspjeh kojem se malo ko nadao. Izgrađivanje pobjedničkog mentaliteta igračima i vjera da cilj mogu ostvariti kao nadogradnju na njihov kvalitet koji posjeduju je glavni faktor u odnosu na rivale", priča Remetić na početku razgovora za SportSport.ba.

Svjestan je Remetić da su vrlo radišni čelnici kluba, te vjerni navijači bili vjetar u leđa tokom cijele sezone.

"Za ostvarenje cilja bitan je odnos ljudi koji vode klub, stručnog štaba, igrača i navijača, a upravo ta pozitivna atmosfera nas je krasila od starta. Uspjeli smo "probuditi" grad gdje se sada samo o TOŠK-u priča, a fudbaleri su postali pravi sportski ambasadori ovog grada", priča šef stručnog šaba Tešanjaca.

Iako nakon naporne sezone slijedi pauza, u TOŠK-u ne miruju. Svjesni da su tek sada pred njima velike obaveze.

"Igrači su na zasluženom odmoru, ali za Upravu vremena za odmor nema. Uporedo sa radovima na infrastrukturi stadiona na svakodnevnoj sam vezi sa čelnicima kluba oko jačanja igračkog kadara za slijedeću sezonu. Prioritet je zadržati kostur šampionske ekipe, a već smo u relizaciji nekih transfera, ali o imenima ne bih sada dok se sve nedefiniše", ističe trener novog člana Prve lige Federacije BiH.

Priznaje da poznaje kvalitet Prve lige Federacije BiH, te otkriva ciljeve TOŠK-a.

"Vrlo dobro poznajem ligu i svi u klubu su svjesni kakvi zahtjevi nas očekuju. Cilj kluba je opstanak i stabilizacija kluba u ovom rangu takmičenja, a TOŠK kao klub sa dugom tradicijom i ova opština to sigurno zaslužuju. Ubijeđen sam da zajednički možemo to ostvariti", jasan je Remetić.

Remetić je bh. javnosti najviše poznat iz vremena dok je nastupao za FK Velež, te je poznata njegova velika ljubav prema Rođenima. Sada će imati priliku da bude rival "svom" Veležu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Da, bit će to jedna specifična situacija za mene, jer Velež je moj matični klub, klub u kojem sam počeo igračku i trenersku karijeru u omladinskim selekcijama. Moje emocije prema Veležu nikada nisu bile upitne, ali ja sam profesionalac i trenutno su svi moji planovi i ambicije vezane za TOŠK i ostvarivanje što boljih rezultata sa tim klubom", dodao je na kraju razgovora Igor Remetić, šef stručnog štaba novog člana Prve lige Federacije NK TOŠK Tešanj Igor Remetić.

Remetić se trenutno nalazi na odmoru, te se očekuje da će ovih dana potpisati i novi ugovor sa TOŠK-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi