Šampionski ples Sarajeva: Pola tuceta golova u mreži Drine

Drina nije pružila ozbiljniji otpor

Šampionski ples Sarajeva: Pola tuceta golova u mreži Drine

A. Beganović

U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine aktuelni bosanskohercegovački prvak Sarajevo u Travniku je bez većih problema nadigrao Drinu (6:1).

Izabranici Dženana Uščuplića su dobro otvorili meč. U 4. minuti Hebibović je dobro uposlio Benku, koji malo kasni, pa dobra prilika odlazi u nepovrat. Šest minuta kasnije Velkoski je prevario i golmana Drine, ali loptu nakon njegovog udarca s gol linije izbacuje jedan gostujući igrač.

I kada se očekivalo da bordo tim stigne do prednosti, hladan tuš za navijače Sarajeva prisutne na tribinama stadiona Pirota. Loše dodavanje Hebibovića prema Oštrakoviću kažnjava Đerić, koji dovodi goste do prednosti.

Nakon vodstva Drine bordo tim kreće po izjednačenje. U 22. minuti Benko sa pet metara glavom šutira, no golman Drine brani, ali 13 minuta kasnije je nemoćan. Radovac je uposlio Benku, koji sjajno pogađa za 1:1. I kada se očekivao kraj prvog dijela uz Benku danas najbolji pojedinac u redovima Sarajeva, Mehmed Alispahić, sa 25 metara topovski šutira i postiže sjajan pogodak.

Na otvaranju drugog dijela nije bilo većih uzbuđenja, da bi u 56. minuti Sarajevo postiglo pogodak, koji je poništen zbog ofsajd pozicije, istina sumnjive. Tri minuta kasnije Alispahić dobro upošljava Benku, ovaj vraća povratnu loptu za Velkoskog, koji pogađa za 3:1.

Dva minuta kasnije ponovo u glavnim ulogama Alispahić i Benko. Nekadašnji bh. reprezentativac upošljava nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, koji lobuje Maksimovića, no lopta odlazi malo iznad gola. Minut kasnije nakon asistencije Hebibovića sjajno sa 16 metara šutira Benko i Sarajevo vodi 4:1.

U 67. minuti dobru priliku propušta rezervista Okić, no pet minuta kasnije se iskuplje. Postiže pogodak za 5:1, a asistenciju ponovo bilježi Hebibović.

Trinaest minuta prije kraja pokušao je Puzigaća, no Maksimović je oprezan, a četiri minute prije kraja Đerić je dobro šutirao sa 14 metara, no lopta odlazi malo pored gola Sarajeva. I kada se očekivao kraj susreta Radovac pronalazi Benku koji postiže pogodak za konačnih 6:1.

Premijer liga, 1. kolo:
Sarajevo - Drina 6:1 (2:1)
SARAJEVO: Oštraković, Bekić, Alispahić, Velkoski, Hebibović, Stepanov, Benko, Barbarić, Cimirot, Puzigaća, Radovac.
DRINA: Maksimović, Šinik, Petrović, Ivanović, Musić, Ilić, Kikić, Đerić, Ćulum, Popović, Erić.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.