Sanin Klarić na probi u Kaiserslauternu
Foto: fcsarajevo.ba

Napadač juniora Sarajeva

Sanin Klarić na probi u Kaiserslauternu

M. Šljivak

Mladi napadač Sarajeva Sanin Klarić (17) boraviće u narednom periodu na probi u njemačkom Kaiserslauternu.

Ovaj talentovani fudbaler tima s Koševa u narednom periodu će obaviti probni rad u nekadašnjem prvaku Bundeslige, te će se pokušati izboriti za ugovor, piše Oslobođenje.

Klarić je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Akademiji Sarajeva. Radi se o 17-godišnjem napadaču koji je može igrati na više pozicija u ofanzivnom redu, a u Sarajevo je stigao 2015. godine iz ekipe Zrinjskog.

Sigurno je da bi njegov odlazak bio veliki gubitak za ekipu s Koševa, jer je ovaj mladi fudbaler izuzetno talentovan, ove sezone je postigao sedam golova u juniorskoj Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Klarić je bio član i kadetske reprezentacije BiH za koju je odigrao dvije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi