Sarajevo nemilosrdno i protiv TOŠK-a

Uvjerljiv trijumf u prijateljskom meču

Sarajevo nemilosrdno i protiv TOŠK-a

M. Šljivak

Ekipa Sarajeva pobijedila je danas u prijateljskom meču u Tešnju domaći TOŠK sa 4:0.

Iako se radilo o revijalnom duelu u povodu prosleve 90. godina tešanjskog kluba, tim Husrefa Musemića je ozbiljno ušao u ovaj meč, te su tokom prvog poluvremena dominirali protiv TOŠK-a.

Iz prve prave šanse u 15. minuti Bordo tim dolazi do vodstva. Sjajno je pogodio Bekić sa distance za prednost od 0:1.

Još nekoliko odličnih šansi viđeno je za Sarajevo u prvom poluvremenu. Najopasniji je bio Mersudin Ahmetović, ali lopta ga danas nije slušala, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom ekipe sa Koševa od 0:1.

Nastavak meča donosi još veliki broj šansi pred golom domaćeg tima. U periodu od 50. do 55. minute sarajevski tim stvara nekoliko velikih šansi, a čak tri puta se u strijelce mogao upisati Smajlagić. Međutim, mladi napadač Sarajeva je prvo promašio veliku šansu, zatim je neprecizno šutirao, da bi u 53. minuti pogodio i stativu.

Šanse su u tom periodu imali Crnkić i Hebibović, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Ipak, u 59. minuti konačno je Bordo tim iskoristio jednu šansu. Dosuđen je penal, a Kadušić je precizan izvođač za prednost od 0:2.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 71. minuti. Husejnović je asistent, a Smajlagić pronalazi put do mreže za uvjerljivih 0:3. Dvije minute kasnije novi gol. Lijepu akciju Bordo tima završava Husejinović za prednost od 0:4. 

Moglo je Sarajevo i do petog gola u 80. minuti. Pokušao je Hebibović iz slobodnog udarca, a lopta pogađa stativu.

Do kraja je ostalo 0:4, te je Sarajevo došlo do jednog uvjerljivog trijumfa.

Prijateljski meč:
TOŠK - Sarajevo 0:4

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi