Sarajevo prošlo, ali nije impresioniralo protiv Bratstva

Bordo tim bolji od Bratstva

Sarajevo prošlo, ali nije impresioniralo protiv Bratstva

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva očekivano su izborili plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su s 2:0 savladali Bratstvo.

Sarajevo je na Koševu ugostilo prvoligaša iz Gračanice, no bordo tim je teže od očekivanog stigao do pobjede. 

Bordo tim nije briljirao u današnjem meču, navijači nisu mogli da budu zadovoljni, a jedan od njihova dva gola postigao je gostujući igrač. Nermin Kadić je u 22. minuti autogolom donio važnu prednost Sarajevu.

U 24. minuti sjajan šut Bekića, no brani gostujući golman. Na drugoj strani Kuduzović je iz teške pozicije šutirao, a u 30. veliki promašaj domaćeg nogometaša Anđušića, koji je s nekoliko metara bio neprecizan.

Ikanović je u 33. minuti imao dobru šansu za goste iz Gračanice nakon ubačaja Diabanga, no lopta ide pored gola Adilovića. Minutu kasnije Bekić u šansi pred golom Gračanlija, ali je i on neprecizan.

U petoj minuti nastavka Rustemović šutira s 30 metara, ali golman Gračanlija brani. Anđušić je u 57. minuti oprobao svoj udarac, Mustafić opet siguran. Nedugo nakon toga, Rustemović iz dobre pozicije puca visoko iznad gola.

Minutu kasnije Mustafić spašava goste nakon udaraca Bekića, Hebibovića i Anđušića. U 72. minuti Kadić je umalo donio izjednačenje gostima i iskupio se za autogol, no stativa je bila saveznik domaćeg sastava.


Sarajevo - Bratstvo 2:0
 (Kadić 22 - ag, Crnkić 88)

Sarajevo: Adilović, Kadušić, Rustemović, Hebibović, Radovac, Mihojević, Bekić Almir, Ćetković, Anđušić, Ivetić, Bekić Am. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bratstvo: Mustafić, Salkić, Omić, Šuša, Mujkić, Kahrimanović, Jaganjac, Kuduzović, Kadić, Diabang, Ikanović.



Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi