Senad Repuh ostaje na klupi FK Sarajevo

Dobio povjerenje

Senad Repuh ostaje na klupi FK Sarajevo

Prvi tim Fudbalskog kluba Sarajevo će u nastavku sezone voditi Senad Repuh, saopšteno je na zvaničnoj stranici bordo kluba.

Ovaj 44-godišnji ffudbalski trener je vlasnik UEFA PRO licence i na jučerašnjoj ligaškoj utakmici protiv Čelika je po prvi put vodio ekipu Sarajeva. 

Nakon ostavke doskorašnjeg trenera Sarajeva, Mehmeda Janjoša, rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo ukazalo je povjerenje Repuhu, koji to smatra velikom čašću.

“Izuzetno sam sretan zbog prilike da nastavim raditi sa ovim momcima. U Fudbalskom klubu Sarajevo sam odrastao, odigrao veliki broj utakmica, osvojio trofeje i nosio kapitensku traku. Ostvarujem svoj san, tako što nakon igračke karijere svoj trenerski angažman nastavljam u klubu kojeg volim srcem svim i koliko god bio na poziciji trenera, dat ću apsolutno sve od sebe kako bi napravio svoj doprinos uspješnim rezultatima kluba", rekao je Repuh, te nastavio:

"Osjećam veliku čast i ponos, ali i odgovornost. Pred nama je mnogo posla. Želimo nedostatke u igri da otklonimo i da se adekvatno pripremimo za naredne utakmice. Najvažniji su rezultati kluba. Uz potrebno zajedništvo svih onih, koje vole ovaj klub, vjerujem da Sarajevo može ostvariti jako dobre rezultate u nastavku ove sezone".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U svojoj igračkoj karijeri, Senad Repuh odigrao je približno 200 službenih utakmica u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U šampionskoj sezoni 2006/07. nosio je kapitensku traku bordo kluba, a od septembra prošle godine član je stručnog štaba Sarajeva. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi