SFK 2000 bez problema protiv Emine iz Mostara

Finale Kupa BiH odigrano u Zenici

SFK 2000 bez problema protiv Emine iz Mostara

D. Kurbegović

Nogometašice ekipe SFK 2000 Sarajevo odbranile su titulu pobjednika Kupa BiH.

 Izabranice Samire Hurem danas su i Trening centru N/FSBiH u Zenici pred oko 300 gledatelja bile bolje od ekipe "Emina" iz Mostara uvjerljivim rezultatom.

Od prve do posljednje minute ekipa iz Sarajeva je dirigovala ritam utakmice, imala posjed, te je bilo samo upitno s kojim rezultatom će na kraju se završiti utakmica u korist izabranica Samire Hurem. Već u 1. minuti utakmice SFK Sarajevo je došla u vodstvo, a strijelac je bila Zerina Piskić, nakon kornera s desne strane ona je s pet metara pospremila loptu u mrežu ekipe iz Mostara za 0:1. Povećanje vodstva došlo je u 8.minuti, u kaznenom prostoru srušena je Spasojević, a najstrožiju kaznu izvela je Alisa Spahić, koja je pogodila za vodstvo 0:2. Nastavili su se napadi SFK Sarajevo, ali što manjak koncentracije, što par izvrsnih odbrana golmanice Jelene Gvozderac uticale su na to da do kraja prvog poluvremene više ne bude golova. Ekipa Emine nije nijednom ozbiljno prijetila u prvom poluvremenu golu ekipe iz Sarajeva.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme ponovo gol u mreži Emine, sjajna akcija SFK Sarajevo po desnoj strani, lopta dolazi do Dajane Spasojević, koja sjajnim šutem s desne strane s oko 17 metara pogađa donji desni ugao ekipe iz Mostara za uvjerljivih 3:0. Nastavili su se napadi ekipe iz Sarajeva, ali napad ekipe u bordo dresovima danas nije imao svoj dan. Emina je prvi šut u okvir gola uputila u 58.minuti, a isti je krunisan i golom, Minela Bečanica nakon sjajne kontre prevarila je Amelu Kršo, a zatim i zaobišla golmanicu Alminu Hodžić, za smanjenje vodstva 3:1. Do kraja utakmice nije bilo više golova, te je utakmica završila u korist SFK 2000 Sarajevo rezultatom 1:3. Ekipa iz Sarajeva je još jednom pokazala da je bez premca u napoj zemlji, te da će proći još mnogo godina, da ih neko skine s trona.

Podsjetimo do finala Kupa BiH, SFK 2000 Sarajevo je eliminisala ekipe Mladosti, Sloge i Radnika, dok je Emina bila bolja od Iskre, Nević Polja i Čelika.

Pehare s medaljama finalisticama uručili su Muhamed Avdić i Elmir Pilav ispred N/FSBiH. 

Emina- SFK 2000 Sarajevo 1:3 (0:2)

Emina:Gvozderac, Šimić, Manigoda, Bojanić,Al.Isaković, Denda, Ćurović, Gačanica, Mehanović, Am.Isaković, Bjelica.Trener: Zijo Tojaga

SFK 2000 Sarajevo: Hodžić, Jašarević, Piskić, Am. Spahić, Al.Spahić, Kapetanović, Medić (Numanović), Šešlija, Kršo, Spasojević, Hadžić. Trener: Samira Hurem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi