SFK 2000 Sarajevo 13. put osvajačice Kupa BiH

Sarajke suvereno vladaju ženskim nogometom

SFK 2000 Sarajevo 13. put osvajačice Kupa BiH

D. Kurbegović

Nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva danas su u Trening centru u Zenici rezultatom 6:0 pobijedile Radnik iz Bijeljine i na taj način 13 put osvojile titulu Kupa BiH. U posljednjih 12 godina izabranice Samire Hurem suvereno vladaju ženskim nogometom u BiH.

Potvrda za to jeste osvajanje duple krune u posljednjih 12 sezona što dovoljno govori o dominaciji u našoj zemlji. Odlična organizacija i sistemski rad ovog kolektiva doveli su do toga, da igračice iz drugih zemalja u regiji dolaze igrati za najbolji klub u BiH.

Jasna Đoković i Armisa Kuč reprezentativke Crne Gore glavne su poluge kluba iz Sarajeva, te se očekuje da u narednim nastupima u Ligi prvaka, naš predstavnik napravi još veći iskorak.

Ženski nogomet u našoj zemlji je u velikoj ekspanziji, a za to je svakako zaslužan i Nogometni savez BiH, koji je danas odlično organizovao finale Kup-a, te se s pravom pokazalo da Trening centar u Zenici zaista je veliko blago koje posjeduje naša država i Nogometni savez, tako da se u narednim godinama očekuju još bolji rezultati reprezentativnih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi