Široki nakon boljeg izvođenja penala osvojio Kup

Drama na Pecari

Široki nakon boljeg izvođenja penala osvojio Kup

E. Škorić

U uzvratnoj utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši Širokog Brijega i Željezničara remizirali su rezultatom 1:1, a nakon izvođenja penala uspješniji su bili domaći.

Nakon što je prva finalna utakmica, odigrana na Grbavici, završena bez pobjednika - rezultatom 1:1, Širokobriježani su na Pecari vpdili 1:0 do samog finiša, a onda rezervista Šaban Pehilj postiže fantastičan pogodak za penale.

Dosta dobra utakmica na Pecari, posebno u drugom dijelu. Domaćin je u trećoj minuti zaprijetio, kada je Ćorić utrčao iz drugog plana i glavom šutirao preko gola. 

U šestoj minuti dobar udarac Jamaka, prizemno j gađao s 20-ak metara suprotni ugao, lopta ide tik uz desnu stativu domaćeg gola. Samo dvije minute kasnije, Kordić je zaprijetio, Antolović je bio na mjestu.

Zatim jedan period igre bez prilika na obje strane, sve do 28. minute, kada Zlomislić puca preko gola. Prvi korner izveden je tek u 31. minuti, što dovoljno govori koliko oprezno se ušlo u utkamicu, a što je naravno bilo i za očekivati zbog velikog uloga. Do kraja prvog dijela Željo je zaprijetio preko Elvira Čolića, koji je bio neprecizan.

Staniću je u 51. minuti loše pucao nakon povratne lopte Elvira Čolića, a u 56. minuti Adilović okrenut leđima šutira ravno u Bilobrka. Možda i najbolju šansu gosti su imali u 56. minuti, Adilović se našao u dobroj poziciji, ali je traljavo šutirao...

Wagner je uzvratio nekoliko minuta kasnije, no nije bio najbolji udarac sa 20-ak metara i onda Brazilac sjajnim prodorom u 63. minuti pogađa za 1:0. U 69. minuti Ćorić je pokušao da lobuje Antolovića, ali je golman gostiju iz Sarajeva uhvatio loptu.

U 73. minuti Adilović ponovo u prilici, ali nakon sjajnog ubačaja Smajića s lijeve strane pogađa samo vanjski dio mreže. Mogao je Zlomislić u 74. minuti riješiti sve dileme oko pobjednika, ali nije najbolje zahvatio loptu. Fantastičan udarac Kordića u 80. minuti, no rezultat se nije mijenjao.

I kada se činilo da će domaćin osvojiti Kup, rezervista Pehilj postiže eurogol za poravnanje i penale. 

Prvi je loptu u ruke uzeo Šilić, namjestio i pogodio za 2:1.  Kod gostiju prvi je penal izveo strijelac izjednačujućeg gola Pehilj, ali je promašio. Kordić je bio siguran za 3:1 vodstvo Širokog. Adilovićev udarac odbranio je Bilobrk, a Wagner je bio sigura za 4:1 (3:0 - penali). Benjamin Čolić prvi je gostujući igrač koji je realizirao penal, a onda Antolović ostavlja goste u igri i brani penal Ješeu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Stanić je pogodio za 4:3, a Zlomislić je zatim promašio i ostavio Želju u igri. Hasanović je bio siguran za poravnanje (4:4 ili 3:3 u penalima). Džidić je pogodio za 4:3, a onda Smajić vraća stvari na početak. Landeka je bio siguran. Svrakin udarac je odbranio Bilobrk za slavlje domaćih.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.