Široki neće prihvatiti ponudu Komiteta i BH Telecoma

Širokobriježani prvi digli glas, a nisu jedini

Široki neće prihvatiti ponudu Komiteta i BH Telecoma

Premijer liga Bosne i Hercegovine od naredne sezone trebala bi dobiti generalnog pokrovitelja i to kompaniju BH Telecom. Naime, Komitet za normalizaciju blizu je potpisa ugovora sa BH Telecomom kao generalnim pokroviteljem Premijer lige.

Međutim, postoje premijerligaški klubovi koji nisu zadovoljni ovakvim razvojem situacije, mada još uvijek ne žele izlaziti u javnost, no Široki Brijeg, odnosno predsjednik ovog kluba Mijo Jelić, jasno je rekao da premijerligaš s Pecare najvjerovatnije neće potpisati ugovor.

Iako u temelju ideja jest dobra, postoje i manjkavosti. Po ugovoru bi svi klubovi Premijer lige bili oslobođeni kotizacije za natjecanje i troškova za službene osobe što iznosi oko 55 000 KM. Međutim, U NK Široki Brijeg se ne slažu s tim i protiv su potpisivanja ugovora.

"Taj iznos je mrvica u odnosu na ono što bi morali dati. Spomenuti operater bi zauzeo veliki dio našeg prostora svojim reklamama na Pecari, u dvorani za tiskovne konferencije (natpis 10x), na dresovima, semaforu, ulazima na stadion, te uz travnjak i kamp.", rekao je prvi čovjek Širokog Mijo Jelić.

"Zbog ovog bi mi morali ukloniti veliki dio reklama sa stadiona koji sponzori uredno i puno više plaćaju. To jest, ostali bi kraći za preko 600 000 KM i to nećemo prihvatiti.", rekao je Jelić i dodao:

"Ovo bi bilo isto kao da mi od BH Telecoma tražimo da nam za 100 minuta razgovora naplati 20 pfeninga."

Pored Širokog Brijega postoji još nekoliko klubova koji nisu zadovoljni sa ponuđenim uslovima, a kako nezvanično saznajemo jedan od tih je i aktuelni bosanskohercegovački prvak, Željezničar, koji po svemu sudeći također neće potpisati ugovor.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti