Široki neće prihvatiti ponudu Komiteta i BH Telecoma

Širokobriježani prvi digli glas, a nisu jedini

Široki neće prihvatiti ponudu Komiteta i BH Telecoma

Premijer liga Bosne i Hercegovine od naredne sezone trebala bi dobiti generalnog pokrovitelja i to kompaniju BH Telecom. Naime, Komitet za normalizaciju blizu je potpisa ugovora sa BH Telecomom kao generalnim pokroviteljem Premijer lige.
Međutim, postoje premijerligaški klubovi koji nisu zadovoljni ovakvim razvojem situacije, mada još uvijek ne žele izlaziti u javnost, no Široki Brijeg, odnosno predsjednik ovog kluba Mijo Jelić, jasno je rekao da premijerligaš s Pecare najvjerovatnije neće potpisati ugovor.

Iako u temelju ideja jest dobra, postoje i manjkavosti. Po ugovoru bi svi klubovi Premijer lige bili oslobođeni kotizacije za natjecanje i troškova za službene osobe što iznosi oko 55 000 KM. Međutim, U NK Široki Brijeg se ne slažu s tim i protiv su potpisivanja ugovora.

"Taj iznos je mrvica u odnosu na ono što bi morali dati. Spomenuti operater bi zauzeo veliki dio našeg prostora svojim reklamama na Pecari, u dvorani za tiskovne konferencije (natpis 10x), na dresovima, semaforu, ulazima na stadion, te uz travnjak i kamp.", rekao je prvi čovjek Širokog Mijo Jelić.

"Zbog ovog bi mi morali ukloniti veliki dio reklama sa stadiona koji sponzori uredno i puno više plaćaju. To jest, ostali bi kraći za preko 600 000 KM i to nećemo prihvatiti.", rekao je Jelić i dodao:

"Ovo bi bilo isto kao da mi od BH Telecoma tražimo da nam za 100 minuta razgovora naplati 20 pfeninga."

Pored Širokog Brijega postoji još nekoliko klubova koji nisu zadovoljni sa ponuđenim uslovima, a kako nezvanično saznajemo jedan od tih je i aktuelni bosanskohercegovački prvak, Željezničar, koji po svemu sudeći također neće potpisati ugovor.

Premijer liga BiH