Službeno: Delač ponovo u Sarajevu

Posudba dogovorena do kraja sezone

Službeno: Delač ponovo u Sarajevu

A. Beganović

Golman aktuelnog engleskog prvaka Chelseaja, Matej Delač, do kraja sezone nosit će dres bosanskohercegovačkog prvaka Sarajeva, saznaje SportSport.ba.

Nakon višesedmičnih pregovora čalnika Sarajeva i Chelseaja, pa potom Mateja Delača i čelnika aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka konačno je postignut dogovor i to pred sami kraj prelaznog roka u Bosni i Hercegovini.

Delač, koji je u prošloj sezoni briljirao na golu Sarajeva i sasvim sigurno je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule bordo tima nakon osam godina, i sezonu 2015/2016 provest će na posudbi u bordo timu.

Dogovor čelnika Sarajeva i londonskih Plavaca postignut je prošle sedmice, a za finaliziranje posla čekao se dogovor čelnika bh. prvaka i Delača, koji je na sreću navijača bordo tima i postignut.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Delač je karijeru počeo u Interu iz Zaprešića, a sa Chelseajem je 2010. godine potpisao ugovor. U Sarajevu je već dva puta boravio na posudbi, a jedan je od miljenika navijača bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.