Monaco imenovao novog sportskog direktora

Emenalo stiže iz Chelseaja

Monaco imenovao novog sportskog direktora

Aktuelni prvak Francuske AS Monaco sinoć je zvanično predstavio novog sportskog direktora kluba.

Posao u klubu iz Kneževine dobio je Michael Emenalo, dobro poznato lice koje u Monaco stiže nakon deset godina provedenih na poziciji sportskog direktora Chelseaja.

"Za mene je ovo sjajna prilika da učestvujem u vrlo kvalitetnom projektu. Monaco je u posljednjih nekoliko godina mnogo napredovao i vjerujem da nas čeka lijepa zajednička budućnost. Dolazak u Monaco bio je prirodna odluka nakon napuštanja Chelseaja", rekao je Emenalo.

Veliko zadovoljstvo zbog dolaska 52-godišnjeg Nigerijca izrazio je potpredsjednik kluba Vadim Vasilyev.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Znamo o kakvom se stručnjaku radi i presretan sam što mogu potvrditi da je postao član našeg kluba. Na njegovom dovođenju sam godinama insistirao i uložio sam veliki napor da ga na kraju i dovedem u Monaco".

Michael Emenalo je čovjek koji je bio direktno umiješan u gotovo sve Chelseajeve transfere u posljednjih deset godina. Najodgovorniji je za dovođenje Edena Hazarda, N'Gola Kantea i Thibauta Courtoisa, ali i za odlaske Kevina De Bruynea, Romelua Lukakua, Mohameda Salaha...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi