Monacu tek bod u Amiensu, Jovetić spašavao stvar

Liga 1

Monacu tek bod u Amiensu, Jovetić spašavao stvar

E. Škorić

Susret Amiensa i Monaca, prvi u 13. kolu francuske Lige 1, završen je rezultatom 1:1.

Monaco juriša za vodećim PSG-om i ovih 1:1 kod ekipe iz donjeg dijela tabele mu svakako ne odgovara, no kako su se stvari odvijale na terenu, možda mogu na kraju gosti biti i zadovoljni.

Amiens je imao prednost od 1:0 u 31. minuti kada je Gakpe na ubačaj Kakute matirao Subašića. Izašao je sam na hrvatskog golmana i nije mu bilo teško zatresti mrežu bivšeg prvaka.

U nastavku meča Stevan Jovetić je dobio šansu, a u 67. minuti je odmjerenim udarcem iz srca šesnaesterca postavio konačnih 1:1.

Amiens ima 12 bodova i makar je privremeno pobjegao iz opasne zone, dok je Monaco s 29 bodova drugi, sa tri boda manje od PSG-a, koji ima i utakmicu manje.

Liga 1, 13. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Amiens - Monaco 1:1 (Gakpe 31/ Jovetić 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi