Stevanović se predstavio: Dat ću maksimum za Servette
Foto: Servette FC

Predstavljen u novom timu

Stevanović se predstavio: Dat ću maksimum za Servette

Potragu za novim klubom bh. reprezentativac Miroslav Stevanović okončao je potpisom za Servette.

Stevanović je u Servette stigao kao slobodan igrač, potpisavši trogodišnji ugovor, a u ovom slavnom švicarskom klubu će sarađivati sa nekadašnjim selektorom reprezentacije BiH Mehom Kodrom. 

Nema sumnje da će Stevanović predstavljati veliko pojačanje za tim koji se ove sezone namjerava vratiti u elitno društvo, a nakon potpisivanja ugovora prve impresije je podijelio u razgovoru za klupsku stranicu. 

"Imam 27 godina i dolazim iz BiH. Moj posljednji tim je bio Željezničar s kojim sam završio na drugoj poziciji u prvenstvu. Igrao sam još u Srbiji, Španiji, Mađarskoj i Grčkoj. Sada sam u Švicarskoj i mogu obećati da ću dati svoj maksimum kako bi Servette ostvario ciljeve", predstavio se Stevanović. 

Na pitanje kakav je zapravo igrač Miroslav Stevanović, odgovorio je.

"Za sebe mogu reći da sam timski igrač. Najvažnije mi je da ekipa pobjeđuje..." 

Dotakao se i činjenice da je prošle sezone proglašen najboljim igračem u prvenstvu BiH. 

"Na kraju svake sezone se bira najbolji najbolji igrač u prvenstvu, a ovoga puta sam izabran ja. Tako su odlučili kapiteni i treneri svih klubova u prvenstvu." 

Pri dolasku u Švicarsku velika preporuka Stevanoviću je bilo i to što je aktuelni reprezentativac BiH.

"Prvi poziv u reprezentaciju svoje zemlje sam dobio još kada sam igrao za Vojvodinu, a zatim kada sam bio u Španiji. Kasnije sam izgubio svoje mjesto, ali uspio sam se vratiti i sa ekipom sam bio u posljednje tri utakmice."

Dotakao se na kraju Stevanović i navijačima, kojima nije želio u startu ništa obećavati, poručivši kako će davati maksimum i svoje govoriti na terenu. 

Stevanović je u prošloj sezoni u dresu Željezničara na 37 utakmica upisao dva pogotka i 16 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije