"U prvenstvu smo zaostali, ali se u Kupu nećemo predavati"

Predsjednik Čelika na prozivci nogometaša

"U prvenstvu smo zaostali, ali se u Kupu nećemo predavati"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su se okupili na Bilinom polju kako bi Nizah Hukić izvršio prozivku nogometaša, te predstavio plan priprema pred nastavak prvenstva. Današnjoj prozivci pored stručnog štaba i nogometaša, prisutni su bili direktor i predsjednik kluba.

Predsjednik Čelika Senad Sarajlić govorio je o nastavku sezone, ambicijama, te promjenama u igračkom kadru.

"Drago mi je što smo se ponovo okupili, nadam se da ćemo nastavak sezone nastaviti onako kako smo završili prvi dio sezone. U drugi dio prvenstva sigurno ulazimo bez Saše Kajkuta, rastali smo se prijateljski i on je otišao u Hong Kong. Ambicije u odnosu na jesen su potpuno drugačije, budući da smo zaostali u prvenstvu, ali se u Kupu sigurno nećemo predati. Siguran sam da će mladi igrači kojih u našem klubu ima dosta dobiti još veću minutažu udrugom dijelu sezone, te se nametnuti kako bi na njih ozbiljno mogli računati u narednoj sezoni", kaže prvi čovjek kluba s Bilinog polja.

U igračkom kadru će biti izmjena

"Rukovodstvo kluba nije zadovoljno onim što je u dresu Čelika pokazao Marko Nestorović i mi ćemo s njim pokušati dogovoriti sporazumni raskid ugovora i prijateljski se razići. Situacija s Duškom Stajićem je malo drugačija, Stajić je za naš klub trenutno preskup, ali ako se dogovorimo i on pristane na manju platu ostat će u klubu i nastupati za Čelik u narednoj polusezoni. Igrači će imati dobre uslove za pripreme kako u Zenici, tako i u Rovinju, tako da od njih očekujem da profesionalno odrade svoje zadatke i pripreme nadam se prođu bez kakvih povreda i neželjenih situacija. Ovom prilikom zaželio bi toplu dobrodošlicu u klub našeg bivšeg igrača Vitomira Paškalja, Zeničanina koji će pomagati trenerima Hukiću i Hrustanoviću u stručnom štabu", kazao je Sarajlić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.