"Uz dužno poštovanje, BiH nije realna opcija"

Bilićeva 'desna ruka' o preuzimanju BiH

"Uz dužno poštovanje, BiH nije realna opcija"

Nakon što je po završetku kvalifikacija istekao ugovor Mehmedu Baždareviću, klupa nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je ostala upražnjena sve do danas. 

Ovih dana uveliko se piše o potencijalnim kandidatima za novog selektora našeg nacionalnog tima, pa se tako u medijima provlače mnoga imena, a ponajviše pažnje svakako privlači ime hrvatskog trenera Slavena Bilića koji je tek dobio otkaz u West Hamu. 

Iako je ispočetka djelovalo da je nerealno da ovaj Splićanin dođe na klupu Zmajeva, ipak smo željeli "ispipati" teren tako što smo kontaktirali njegovog "životnog saputnika" i prvog asistenta Nikolu Jurčevića. On je kratko za SportSport.ba prokomentarisao nedavne medijske navode o Bilićevom dolasku na klupu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

"U ovom trenutku mi nije jednostavno govoriti u Bilićevo ime, međutim, uz dužno poštovanje prema vašoj reprezentaciji koja ima odlične igrače, mislim da to nije realna opcija. Slaven i ja smo završili posao u Engleskoj i nakon dvije i pol iscrpljujuće godine došao je trenutak za pauzu i odmor. Vidjet ćemo šta i kako dalje. Iskreno, o BiH nismo ni razgovarali, ali vjerujem da su Slavenove ambicije isključivo klupske", javio se Jurčević za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U cijeloj priči treba imati na umu i to kako N/FSBiH sigurno ne može parirati ostalim ponudama koje Bilić ima 'na stolu'. On je u West Hamu zarađivao oko četiri miliona eura godišnje, dok će novi selektor naše zemlje, u usporedbi s tim, 'mizernih' 360.000 KM.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti