Velež minimalno poražen na Pecari

Roskam donio trijumf Širokom

Velež minimalno poražen na Pecari

E. Škorić

Široki Brijeg je na Pecari ostvario minimalnu prednost u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH protiv Veleža.

Hercegovački derbi nije donio previše uzbuđenja, pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme. Biježimo tek nekoliko manjih poluprilika, Ivankovićev pokušaj iz daljine, ali je Bandović bio siguran. Mostari cu uzvratili preko Hiroša, koji nakon prekida šutira, ali lopta ide pored gola.

Uz Ivankovića, u prvom dijelu Rođenima je prijetio i Ćorić. U drugom dijelu Široki je krenuo ofanzivnije. Ćorić je pogodio prečku, a zatim Bandović zaustavlja udarac Varee.

Velež je mogao i povesti u 61. minuti, ali je Pehlić nakon dodavanja Hiroša pogodio vanjski dio mreže. U 79. minuti Velež ponovo prijeti. Brković se nakon sjajne akcije gostiju sjurio u šesnaesterac, izašao sam pred Bilobrka, ali golman Širokobriježana sjajnom intervencijom spašava svoj gol.

Napadi Širokog urodili su plodom u 83. minuti. Roskam je nakon jednog ubačaja glavom prebacio Bandovića, inače bivšeg golmana Širokog, a lopta je uz pomoć stative završila u mreži.

Do kraja utakmice Velež je imao stopostotnu šansu za poravnanje. Hajdarević je zahvatio loptu, ona preskočila Bilobrka, a onda kapiten Dalibor Šilić s gol-linije izbacio loptu. Široki je došao do svog cilja - pobjede bez primljenog gola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije