Veliki preokret Zrinjskog u Bijeljini, Plemići pred titulom!

Pobjeda gostiju

Veliki preokret Zrinjskog u Bijeljini, Plemići pred titulom!

M. Šljivak

Zrinjski je s 2:1 slavio u Bijeljini susretu 9. kola Lige za prvaka, te je na korak od titule.

Prvo poluvrijeme duela u Bijeljini nije ponudilo naročito lijep fudbal, tako da nismo mogli pretjerano uživati u utakmici.

Zrinjski je na terenu bio nešto konkretniji. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, najbolje šanse su imali Bilbija i Todorović, ali su njihovi udarci bili neprecizni.

S druge strane domaći tim nije napravio apsolutno ništa, pa se na odmor otišlo bez golova.

Treba istaći da je mostarski tim u finišu prvog dijela ostao bez golmana Kenana Pirića, koji je zbog teške povrede nakon duela sa Obradovićem, prebačen u bolnicu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Radnik je poveo. Igrala se 50. minuta kada je Stojkić zaustavio Obradovića na putu prema golu, te je dobio crveni karton. Dosuđen je slobodan udarac, a Dino Beširović je prekrasno pogodio za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Plemići su bili u potpunom nokautu, ali su domaći propustili šansu da dovrše posao u ovom meču. Vasić i Motika su bili u situacijama jedan na jedan s golmanom Bandićem, ali je do golova nisu mogli. Vasić se spetljao, a Motikin udarac je zaustavio golman gostiju.

Potom je Obradović imao šansu, ali njegov udarac odlazi pored gola, da bi potom na drugoj strani uzvratio Bilbija, no i on je neprecizan.

Kazne za promašaje su stigle u 77. minuti. Brza kontra Zrinjskog je okončana golom, a pogodio je Saša Kajkut.

Potom je Zrinjski došao do velike šanse preko Jovića, ali je domaće spasio golman Lučić. U ludoj završnici dosuđen je penal za goste iz Mostara, a Kajkut je bio strijelac za veliko slavlje Zrinjskog.

Liga za prvaka, 9. kolo:

Radnik - Zrinjski 1:2 (Beširović 50' / Kajkut 77', Kajkut 90  penal)

Radnik: Lučić, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Obradović, Ostojić, Kosorić, Motika, Šerbečić.

Zrinjski: Pirić, Tomić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Jamak, Petrak, Jakovljević, Katanec, Kukoć, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:





Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi