Veliki trijumf bordo tima u Ugljeviku

Sarajevo savladalo Radnik

Veliki trijumf bordo tima u Ugljeviku

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su u 27. kolu Premijer lige kao gosti u Ugljeviku rezultatom 2:0.

Odlično prvo poluvrijeme odigrao je bordo tim. Bili su bolji od Radnika, konstantno su napadali, a do vodstva su stigli u 16. minuti susreta. Sjajan dupli pas odigravaju Stojčev i Kallasi, a Sirijac pogađa za vodstvo od 1:0.

Imalo je Sarajevo potom još nekoliko dobrih pokušaja. Najbolju priliku propušta Nemanja Bilbija, koji iz dobre situacije šutira pravo u golmana domaćeg tima.

Tek u finišu prvog poluvremena Radnik stvara prvu veliku šansu. Seratlić sjajno šutira, ali Delač odlično brani, te na poluvrijeme gosti odlaze vodstvom od 1:0.

Radnik u nastavku kreće prema golu Sarajeva. Stvaraju nekoliko opasnih situacija pred golom Delača, ali golman bordo tima je siguran. 

Sve dileme oko pobjednika u ovom meču otklonjene su u 71. minuti susreta. Golman domaćeg tima Boriša Bodiroga pravi veliku grešku. Pogodio je loptom Krstu Velkoskog, koji nije promašio prazan gol za vodstvo Sarajeva od 2:0.

Imao je Radnik do kraja nekoliko šansi. Najbolju je propustio Antić koji je pogodio stativu, ali je do kraja susreta ostalo 2:0 za bordo tim, koji je upisavo veliku pobjedu u borbi za titulu prvaka.

Premijer liga, 27. kolo:

Radnik - Sarajevo 0:2 (Kallasi 16', Velkoski 71')

Radnik: Bodiroga, Milović, Beširević, Jakovljević, Žižović, Krsmanović, Maksimović, Ostojić, Seratlić, Vučinić, Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Delač, Protić, Rustemović, Stojčev, Bekić, Velkoski, Tatomirović, Berberović, Kallasi, Cimirot, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti