Zar smo baš mi morali biti izuzetak?

Najveći gubitnici baraža

Zar smo baš mi morali biti izuzetak?

Baraž za Evropsko prvenstvo je dao četiri posljednja putnika na smotru najboljih evropskih selekcija, koja se održava sljedeće godine u Francuskoj.

Nažalost, tamo neće biti naše reprezentacije, koja je u dvomeču sa Irskom potpuno podbacila i tako prokockala šansu da prvi put zaigra na Euru. Irci su očitali igračku i taktičku lekciju Zmajevima i ukupnom pobjedom od 3:1 zauzeli svoje mjesto među 24 najbolje evropske selekcije.

Od svih osam učesnica baraža, Bosna i Hercegovina je bila prvi nosilac a, kao takva, i na papiru najveći favorit za plasman na Evropsko prvenstvo. Preostale tri reprezentacije sa povlaštenim položajem bile su Švedska, Ukrajina i Mađarska i sve tri su uspjele izboriti plasman u Francusku. Nepisani zakon brojeva kaže da je neko morao biti izuzetak, a to smo nažalost bili baš mi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švedska je predvođena Zlatanom Ibrahimovićem u dvomeču savladala Dansku sa ukupnih 4:3, Ukrajina je eliminisala Sloveniju sa ukupnih 3:1, a identičnim rezultatom je Mađarska bila bolja od Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.