Željezničar na Pecari stigao do duple krune!

Plavi nakon prvenstva osvojili i Kup

Željezničar na Pecari stigao do duple krune!

E. Škorić

Nogometaši Željezničara odbranili su na Pecari gol prednosti iz prvog finalnog susreta Kupa BiH i osvojili duplu krunu. 

Iako se očekivao juriš Širokobriježana od prve minute zbog gola zaostatka iz prvog susreta, izabranici Marijana Bloudeka nisu previše riskirali. Igrali su oprezno, a u takvoj igri nisu puno pokazali. Željezničar je u prvom dijelu bio bolji, ali nakon 45 minuta pogodaka nije bilo.

 

Dobru priliku, prvu na utakmici, gosti su imali u četvrtoj minuti. Benjamin Čolić se ubacio s desne strane i pucao s nekih 12 metara, Luka Bilobrk uz malu nesigurnost brani. Tri minute kasnije, kapiten Širokog Dalibor Šilić izašao je sam pred Adnana Gušu, ali je dosuđen ofsajd.

 

Do kraja prvog dijela nismo više vidjeli prave prilike, osim pokušaja Varee. U 16. minuti Zeba je pokušao iz daljine, ali lopta otišla dva metra pokraj desne stative Bilobrka. Minutu kasnije je Zeba centrirao s desne strane, Vernes Selimović na pravoj stativi glavom šutira, ali lopta ide pokraj stative. 

 

U 20. minuti Josip Kvesić, bivši igrač Širokog, pucao je s ruba kaznenog prostora, lopta otišla preko gola Bilobrka. Minutu kasnije je Adilović s 14 metara izokreta pucao ravno u Bilobrka. U 27. minuti odličan udarac Bekrića, Bilobrk je izbacio u korner. 

 

Uzvratio je Brekalo dalekometnim pokušajem, koji ide preko gola. U 33. minuti velika prilika za domaće. Jadranko Bogičević je pogriješio, Varea izašao sam pred Gušu, ali se bivši golman bh. reprezentacije odlično postavio i odbranio pokušaj Argentinca.

 

Adilović je nakon ubačaja Nermina Zolotića ui 38. minuti isprve pucao preko gola. Do kraja prvog dijela na drugoj strani je još Marciano pokušao, no bio je to slab udarac. 

 

Furiozno je krenulo drugo poluvrijeme. U 47. minuti Jure Ivanković topovski šutira sa 22-23 metra, no malo pored Gušine lijeve stative. Odgovor Plavih je stigao ubrzo. Zeba je sjajno izveo slobodnjak po sredini s nekih 20-ak metara, zatresao se vanjski dio mreže.

 

Domaći strateg Marijan Bloudek ubacio je u igru Gorana Zakarića i Mateu Roskama, a iz igre izvadio Baiana i Vareu. 

 

Izgledalo je kao da gosti imaju rezultatski zaostatak, jer Široki nije pokazivao previše želje. Do posljednjih desetak minuta mirno stanje na terenu, gdje se igralo uglavnom između dva šesnaesterca, a onda malo uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Čudesno je Gušo spasio svoj gol u 82. minuti. Imao je rezervista Zakarić mat-poziciju da dovede Široki u vodstvo, ali veteran na golu Želje ponovo je pokazao sve svoje golmanske kvalitete. Do kraja susreta izabranici Amara Osima sačuvali su prednost i osvojili duplu krunu.

Nažalost, treba kazati da su večerašnju utakmicu zasjenili "navijači" Širokog, koji su ponovo izviždali himnu države u kojoj žive. Čuli su se i povici "hajmo ustaše", "ubi Turčina", "možemo i bez tebe Federacijo"... Ostaje nada da će Komitet za normalizaciju poduzeti sve mjere da spriječi ovakve stvari na nogometnim terenima. Domaći klub i navijači trebali bi biti drastično kažnjeni. Barem u normalnim zemljama bi bili...

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.