Zeničanima zbog Izraelaca zabranjen izlazak na balkone?

Jake mjere obezbjeđenja

Zeničanima zbog Izraelaca zabranjen izlazak na balkone?

U petak od 20:45 na stadionu Bilino polje počinje kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u kojoj će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostiti će selekciju Izraela.

Još od Olimpijade u Minhenu 1972. godine i terorističkog napada na sportiste Izraela u kojem je ubijeno jedanaest osoba, gdje god da gostuju izraelski sportisti posebne su mjere obezbjeđenja. 

Izraelski mediji već pišu kako ćee u pratnji njihove delegacije biti i dva pripadnika posebnog osiguranja, ali će i same mjere bezbjednosti u Zenici tokom boravka fudbalske reprezentacije Izraela biti na jako visokom nivou.

Danas je održan sastanak MUP-a ZDK i funkcionera N/FSBiH, kao i pripadnika zaštitarskih agencija koje će raditi na osiguranju same utakmimce.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prema informacijama, iako nepotvrđenim, MUP ZDK naložio je građanima Zenice koji žive na visočijim spratovima u zgradama koje okružuju stadion da ne izlaze na balkone tokom boravka izraelske delegacije u ovom gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.