Zrinjski vodio 2:0, huligani nisu dozvolili da se meč završi

Plemići u polufinalu Kupa

Zrinjski vodio 2:0, huligani nisu dozvolili da se meč završi

E. Škorić

Mostarski derbi donio je dosta tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a Zrinjski je 2:0 pobjedom izborio polufinale Kupa.

Velež je prošle srijede u gostima odigrao 2:2 i bio je bliže polufinalu Kupa, no Zrinjski je u Vrapčićima uspio da slavi sigurnu pobjedu, što je dovoljno da se nastavi u ovom natjecanju.

Rođeni su imali dobru šansu u 15. minuti. Haurdić je šutirao malo pokraj gola Dujkovića poslije ubačaja sa strane. Pejić je potom pokušao da matira Dujkovića iz slobodnog udarca, ali prebacio je gol gostiju.

Hebibović, junak Veleža iz prve utakmice, u 29. minuti puca malo pored gola Dujkovića, da bi potom Zvonić iz dobre pozicije šutirao, ali je njegov pokušaj izblokiran. 

I kada se činilo da će igrači u svlačionicu kod rezultata 0:0, Pero Stojkić postiže pogodak lijepim udarcem iskosa s lijeve strane.

U nastavku se igra umirila, što je više odgovaralo gostima. Zrinjski je uspio da sačuva stečenu prednost i proslavi plasman u polufinale Kupa. Meč su obilježile i povremene bakljade jednih i drugih navijača, a domaći su nakon gola rezerviste Nikolića u 90. minuti utrčali u teren, kada je nastao prekid. Igračima Veleža uslijedile su psovke i zvižduci, pa su ih njihovi navijači čak i gađali...

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Meč nije završen, ali je jasno da Zrinjski ide dalje... Huligani su opet imali svoj dan.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.