Zvanično: BiH dočekuje Belgiju na Grbavici!

Potvrđeno za SportSport.ba

Zvanično: BiH dočekuje Belgiju na Grbavici!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će meč 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije igrati na Grbavici.

Nakon suspenzije stadiona Bilino polje u Zenici, bilo je jasno da će reprezentacija BiH sljedeću domaću utakmicu protiv Belgije morati igrati na nekom drugom stadionu, a u opticaju su bili stadioni Grbavica i Asim Ferhatović Hase.

Kao što je bilo i očekivano, izbor je na kraju pao na Grbavicu koja će, nakon dugo vremena, 7. oktobra biti domaćin jedne zvanične utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, što su iz NFSBiH danas i potvrdili za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Predstavnici NFSBiH i FK Željezničar će u narednih mjesec dana raditi na dotjerivanju stadiona, koji bi do planiranog roka trebao steći sve potrebne uslove da ugosti jednu od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu.

Podsjetimo, naša reprezentacija se nakon osam odigranih kola nalazi na drugom mjestu grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i trebat će joj pobjeda nad Belgijom kako bi zadržala nade za plasman u baraž, dok su Belgijanci već osigurali prvo mjesto i direktan plasman na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti