Zvanično: Veliki pad Zmajeva na FIFA rang listi

Objavljena nova FIFA rang lista, veliki pad Zmajeva

Zvanično: Veliki pad Zmajeva na FIFA rang listi

FIFA je danas objavila novu rang listu, a nakon poraza od 140. reprezentacije svijeta naš nacionalni tim zabilježio je veliki pad. 

Podsjetimo reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Bilinom polju od Kipra rezultatom 2:1 u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku. 

Naš nacionalni tim prije septembarske FIFA rang liste nalazio se na 19. pozciji sa 925 bodova, a sada je na 25. poziciji sa 851 osvojenim bodom. 

Veliki napredak na FIFA rang listi ostvario je Kipar koji je pobjedom nad našim timom napredovao za čak 55 pozicija i sada se nalazi na 85. mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njemačka je i dalje vodeća, dok se favorit naše grupe, Belgija, nalazi na petoj poziciji. Naš naredni protivnik Vels zabilježio je napredak od 12 pozicija i sada se nalazi na 29. mjestu FIFA rang liste. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.