Petrović na pressu

Aco poručio: Dao sam svoje srce za BiH!

Selektor bh. košarkaša Aleksandar Petrović nije mogao sakriti suze nakon ispadanja sa Eurobasketa.

Iako smo tri puta slavili, na kraju smo ispali, a selektor je kroz suze odgovarao na pitanja novinara.

"Kapa dolje momcima. Ne može se opisati način na koji smo mi odigrali, definitivno smo zaslužili da prošemo dalje. Nažalost, ni Makedonija ni Crna Gora nam nisu bile od ruke. Možda smo imali slab start, ali vjerujte mi ovi momci su pokazali karakter, mogu biti na ponos čitave zemlje. Ova ekipa mi je ušla u srce, ova zemlja. Teško mi je jer mislim da  su ovi momci, da je BiH zaslužila malo radosti, da samo zaslužili da prođemo u drugi krug. Jedno vas molim, nemojte zbog jedne utakmice, nemojte zbog jednog šuta da tražite krivca. Igrali smo utakmicu iz anala,  nismo dozvolili odvjajanje. Ko može išta zamjeriti i nama i njima", rekao je Petrović

Selektor nije želio otkriti da li ostaje i dalje na čelu reprezentacije.

"Kompletna struka i ja volontiramo. Došli smo iz dobrih namjera, ja nisam najbolji trener na svijetu, ali zbog srca kojeg sam dao sam ponosan. Treba vidjeti sačekati i vidjećemo šta će biti dalje. Mislim da smo zakotrljali jednu dobru priču. Zahvaljujem i vama na podršci, ali vidjeli ste zbog čega sam morao neke stvari istrpiti. Iz dana u dan smo se sve više osjećali zajednički. Izgubili smo protiv Latvije, zbog turnira u Grčkoj. Da mi je Stipanović bio da brani pick 'n' roll dobili bi ih, ali su nam pokradeni poeni, čak sedam poena. Žao mi je zbog igrača, žao mi je zbog nas koji smo došli odraditi dobar posao", rekao je selektor Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.