BiH u drugom jakosnom šeširu pred žrijeb za Eurobasket

Žrijeb u petak

BiH u drugom jakosnom šeširu pred žrijeb za Eurobasket

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u drugom jakosnom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine.

Naša selekcija je u drugom šeširu zajedno sa selekcijama Estonije, Holandije, Ukrajine, Islanda, Mađarske i Crne Gore, te se sa ovim selekcijama nećemo moći sresti.

U kvalifikacijama će nastupiti 27 selekcija. One će biti podijeljene u sedam grupa. Jedna će brojati tri reprezentacije, a ostale će imati po četiri nacionalna tima.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Eurobasket naredne godine, biće održan u petak 22. januara, a kao i prošlo prvenstvo, ponovo će četiri države biti domaćini završnog turnira.

Organizaciju su dobili Finska, Izrael, Rumunija i Turska.

Prvi šešir: Poljska, Slovenija, Belgija, Gruzija, Rusija, Njemačka, Makedonija.

Drugi šešir: Estonija, Holandija, Ukrajina, BiH, Island, Mađarska, Crna Gora.

Treći šešir: Austrija, Švedska, Bjelorusija, Bugarska, Velika Britanija, Slovačka.

Četvrti šešir: Portugal, Danska, Luksembrug, Kipar, Albanija, Kosovo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi