Budućnost očitala lekciju MZT-u

ABA liga, 3. kolo

Budućnost očitala lekciju MZT-u

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti očitali su lekciju gostima iz Skoplja u susretu trećeg kola ABA lige.

Budućnost je dobro otvorila novu sezonu ABA lige, te je večeras u Podgorici upisala i treću pobjedu, najuvjerljiviju do sada.

Podgoričani su razbili MZT Skoplje sa 96:69. Pitanja na mnoge odgovore saznali smo već nakon prve četvrtine u kojoj su domaći košarkaši vodili 27:18.

Do poluvremena se ta prednost i povećala (52:40). Najfuriozniji domaći košarkaši bili su u pretposljednjoj četvrtini kada su ubacili 24, a primili samo 13 poena. Ostatak utakmice odradili su rutinirano.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost je prethodno upisala pobjede protiv Metalca i Igokee, dok je MZT-u ovo drugi poraz nakon onog protiv Vizure na otvaranju prvenstva. 

Dašić je ubacio 15 kod crnogorske ekipe, a Planinić i Vitkovac po 14. U redovima MZT-a Marinković je meč završio sa 17, a Cvetković sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.