Čampara u jednom danu igrao za Sparse i Igman

Velika nada bh. košarke

Čampara u jednom danu igrao za Sparse i Igman

D. Kurbegović

Zanimljivo da je ovaj kadetski reprezentativac BiH, odmah po završetku utakmice u Sarajevu, onako u trenerci hitno otputovao za Zenicu. U gradskoj Areni u okviru A-1 lige za košarkaše igrali su domaći Čelik i Igman, a mladi playmaker budući da igra na dvojnu registraciju zakasnio je na utakmicu u Zenici.

Čampara je doputovao na kraju prve četvrtine, brzo se presvukao i zagrijao, te u 12.minuti ušao u igru. Kako je Čampara obukao dres Igmana u večerašnjoj utakmici, tako su gosti igrali sve bolje. Čelik je vodio i preko 20 poena razlike, ali zahvaljujući mladom košarkašu iz Sarajeva gosti su se vratili u utakmicu i stigli prednost Zeničana.

Samo devet sekundi prije kraja utakmice bilo je 83:80 za Čelik, domaći košarkaši su već počeli slavit, a onda je Čampara uzeo loptu u svoje ruke, brzo preveo loptu na drugu stranu terena, oslobodio se driblingom jednog igrača Čelika, a onda iz nemoguće pozicije sa preko devet metara preko dvojice igrača Čelika pogodio šut za tri poena sa zvukom sirene.

Igman je izgubio u produžetku, a na kraju utakmice čitava dvorana velikim aplauzom je nagradila mladog Čamparu, koji je u 27.minuta na parketu postigao 23 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Odlična stvar za mladog košarkaša je što će igrati i za ekipu Igmana, gdje će sigurno biti jedan od nosioca igre, te će imati veliku minutažu u odnosu na Sparse, gdje dobiva nekoliko minuta po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti