Dubravko Barbarić podnio ostavku

Košarkaški savez ostaje bez generalnog sekretara

Dubravko Barbarić podnio ostavku

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić podnio je ostavku na tu funkciju.

Barbarić je za Dnevni Avaz rekao da je ostavku podnio još 23. decembra, dan nakon završetka Evropskog prvenstva za juniore.

"To je za vrijeme mog mandata bilo deveto natjecanje na kojem su nastupile naše selekcije, što je rekordan broj nastupa košarkaških selekcija BiH u jednoj godini. Moram priznati da je ovo kratko razdoblje, koje sam u cijelosti volonterski proveo na ovoj funkciji, bilo izuzetno zahtjevno i stresno. Pokazalo se da je minimiziran značaj problema s kojima se ova institucija suočava", rekao je Barbarić.

On se također osvrnuo i na Finansijski izvještaj o pozitivnom poslovanju u proteklim godinama.

"Da. Finansijski izvještaji o pozitivnom poslovanju u proteklim godinama su lažirani, što je pokazala naknadna revizija. Novac je izuziman sa računa bez pokrića, nisu se plaćale porezne i obaveze prema dobavljačima. Sve vrijeme mog mandata bilo je opterećeno ulaskom inspekcija i istražnih organa zbog brojnih i, prema mom mišljenju, potpuno utemeljenih sumnji na nezakonite radnje u proteklom periodu. Moj nasljednik će barem imati tačne podatke o stvarnom stanju unutar Saveza i dovoljno vremena uoči sljedećih reprezentativnih aktivnosti, koje nose najviše troškova i angažmana. Iznio sam istinu o Savezu. Istina može koštati, ali sam od početka bio spreman na tu žrtvu", rekao je Barbarić.

Podsjetimo da je Barbarić imenovan na funkciju generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH sredinom aprila tekuće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi