BiH će u subotu saznati rivale

Pretkvalifikacije za SP

BiH će u subotu saznati rivale

E. Škorić

Bh. košarkaška reprezentacija igrat će pretkvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kako je odlučila FIBA pred žrijeb, 13 reprezentacija smjestit će se u četiri grupe (jedna grupa s četiri reprezentcije). Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe proći će u kvalifikacije za Mundobasket.

Pretkvalifikacijske utakmice igrat će se u avgustu naredne godine, a žrijeb pretkvalifikacija bit će održan u subotu u 10:30 sati u Pragu.

BiH će biti smještena u prvom šeširu sa Holandijom, Estonijom i Bjelorusijom. U drugom šeširu smještene su Austrija, Švedska, Bugarska i Makedonija, dok se u trećem šeširu nalaze Slovačka,  Portugal, Albanija, Kosovo. U četvrtom šeširu nalazi se Armenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi