Imamo li para za veliko ime?
Božidar Maljković

Traži se selektor košarkaške reprezentacije BiH

Imamo li para za veliko ime?

Ovih dana ponovo je aktuelno pitanje selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon što je raskinuta saradnja sa Mensurom Bajramovićem.
U medijima se barata sa imenima velikih košarkaških stručnjaka poput Aleksandra Petrovića, Jasmin Repeša, Božidara Maljkovića, Svetislava Pešića..., ali se postavlja i pitanje koliko je realno za očekivati da Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uspije pronaći finansijska sredstva za jedno od gore spomenutih imena.

Nije nikakva tajna da KSBiH već godinama grca u dugovima, a teška finansijska situacija u krovnoj kući bh. košarke nerijetko je znala dovesti u pitanje odlazak bh. košarkaške reprezentacije na neko od takmičenja.

Recimo da je KK Bosna ASA BH Telecom srbijanskom stručnjaku Vladi Vukoičiću plaćala oko 10.000 eura (tačnije bi bilo 12.000 eura) mjesečno, a sigurno je da Repeša ili Maljković nisu jeftiniji, naprotiv.

To znači da bi KSBiH godišnje morao izdvajati najmanje 120.000 eura za selektora, a to baš i nije realno očekivati u situaciji u kojoj se nalazi bh. košarka.

Međutim, ko zna, možda u KSBiH izvade zeca iz rukava i zaista nas obraduju nekim velikim imenom, ali ako je suditi po dosadašnjim iskustvima, teško.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.