Juniorke preko Grčke do opstanka u A diviziji

Pobjeda BiH protiv Grčke

Juniorke preko Grčke do opstanka u A diviziji

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH osigurala je opstanak u A diviziji. U razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta, bh. košarkašice su danas savladale Grčku rezultatom 80:65 i tako su osigurale igranje među najboljim selekcijama Evrope i naredne godine.

Zanimljiv meč viđen je u Sopronu. Bh. selekcija je većim dijelom utakmice imala prednost. Sredinom druge četvrtine bilo je i 10 poena razlike (30:20), ali su na poluvrijeme Grkinje ipak otišle prednošću. Sjajnom igrom u finišu druge četvrtine dšle su do preokreta i na odmor odlaze s plus dva, 38:36.

Treći period donosi izjednačenu košarku. Igralo se većinom koš za koš, a izabranice Gorana Loje su u posljednji period ušle također s minusom od dva poena, 56:54.

Ipak, sjanom igrom u posljednjoj dionici bh. košarkašice prelamaju meč u svoju korist. Sigurno su privele meč kraj i došle su do prve pobjede na Evropskom prvenstvu, ali koja mnogo znači jer nam je osigurala opstanak u društvu najboljih evropskih selekcija do 18 godina.

Gabriela Višković je predvodila našu selekciju sa 19 poena u ovom meču, Ksenija Mitrić je dodala 17, a Sandra Azinović 15 poena.

Kod Grčke najefikasnija je bila Elena Tsineke se 26 poena.

Naša selekcija će se tako boriti za plasman od 9. do 12. mjesta na ovom  prvenstvu, dok Grčku čeka borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi