Mitrić: U finišu nam je nedostajalo malo sportske sreće

Juniorska reprezentativka BiH nakon poraza od Belgije

Mitrić: U finišu nam je nedostajalo malo sportske sreće

D. Rakanović

Ženska juniorska reprezentacija BiH poražena je od Belgije sa 51:55 u drugom kolu Eurobasketa.

Najmlađa igračica na Eurobasketu Ksenija Mitrić smatra da je uzrok poraza loše otvaranje utakmice kada su juniorke Belgije stvorile prednost od 15 poena razlike.

"Veoma loše smo otvorile utakmicu. U prvoj četvrtini bile smo veoma nefikasne u napadu, dok je odbrana bila solidna. U ostala tri perioda smo se probudile i dokazale da možemo parirati svakoj ekipi i da se možemo sa svima nositi", rekla je Mitrić

Ova 16-godišnja košarkašica smatra da je pred kraj utakmice našim juniorkama falilo i malo sportske sreće da dođu do preokreta. 

"U finišu meča nedostajalo nam je malo sportske sreće. Čestitam svojim saigračica na borbi, što nismo pale psihički nakon velike razlike, i što smo se uspjele vratiti u utakmicu. Do kraja prvenstva ćemo se potruditi da damo svoj maksimum", zaključila je Mitrić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi