Kadeti tek 12. u B diviziji

Loša igra i očajan plasman

Kadeti tek 12. u B diviziji

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Irske 83:78 u borbi za plasman na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji, te je naš tim završio kao 12. selekcija drugog ranga evropske košarke.

Ekipa Dejana Bodiroge se nikako ne može pohvaliti igrom na ovom prvenstvu. Očigledno je da ni selektor nikako nije kalibar za trenera nacionalnog tima BiH, pa je 12. mjesto u B diviziji sasvim sigurno daleko od pozitivnog.

Danas je bh. tim izgubio od košarkaške velesile Irske. Tijesno, ali je izgubio i još je jedno jasno vidljiv loš rad s omladinskim selekcijama u proteklih nešto više od godinu dana.

Rezultat sigurno nimalo nije zadovoljavajući. Bez obzira na sve, BiH mora i može mnogo bolje.

Našu selekciju danas je potopio Oluwasanmi Fajana sa 26 poena i 19 skokova, dok je kod naše selekcije Mirza Kusturica ubacio 20 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi