Košarkaške "zvijezde" osramotile naciju!

Nemile scene u Mejdanu

Košarkaške "zvijezde" osramotile naciju!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija BiH porazom od Rusije vjerovatno je ostala bez plasmana na Eurobasket.

Pijančenje, izlasci do dva ujutro na pripremama, posjećivanje menadžera u jeku priprema, večeras su skupo naplaćeni i našu selekciju vjerovatno nećemo gledati među najboljim selekcijama Evrope.

Ništa nije štimalo u bh. timu večeras. Umišljene NBA i ostale zvijezde su se takmičile u šutiranju, pogađali su nešto malo, uglavnom ništa, pa je poraz i zaslužen.

I ne trebamo biti na smotri najboljih selekcija Evrope, jer tamo kvalitetom, a pogotovo odnosom prema državnom grbu realno i ne pripadamo.

Dok se u našem timu busaju u prsa ističući kako se radilo na odnosima unutar tima, toga nismo vidjeli na utakmicama. Naprotiv, isplivalo je sve ono na šta smo upozoravali nakon pijančenja i slučaja "Nevaljala".

Protiv Švedske smo se provukli, večeras nismo. Umišljene zvijezde, ne samo da ne žele davati izjave novinarima nakon meča, već se svađaju s publikom, psuju saigračima i tako daju pravu i realnu sliku onoga što se događa unutar ekipe.

Osim u prvom poluvremenu, gdje su nešto i pogađali, nastavak meča s Rusijom je donio totalni raspad.

Mirza Teletović, kapiten ove reprezentacije i čovjek koji nas je trebao voditi, igrao je očajno, iako je ubacio 23 poena, a njegovo ponašanje na kraju utakmice je za svaku osudu.

Radio je šta je htio. Ispucavao se maksimalno, timske igre s njegove strane nije bilo, pa je ispalio 21 loptu od čeka 16 iza linije za tri poena.

Na kraju je ušao i u obračun s publikom. Kao kapiten se ružno ponio prema Džananu Musu, kojem je uputio žestoke psovke, nakon čega je na sebe privukao gnjev publike.

Možda uz malo čudo ipak uspijemo otići na Eurobasket. Međutim, to je najmanje bitno u ovom trenutko. Najvažnije je ispraviti "nevaljalu" sliku, koju šalju kapiten i družina, pa makar nas to koštalo plasmana na EP.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi