Kuzmić ne želi nositi dres Bosne i Hercegovine u Sloveniji

Pogazio riječ koju je dao u decembru

Kuzmić ne želi nositi dres Bosne i Hercegovine u Sloveniji

Već smo navikli da dres sa državnim grbom u ovoj zemlji nije toliko važan koliko je to u drugim zemljama. 

Navikli smo već na takvu situaciju i nekako se previše ne uzbuđujemo. Ponosni smo na one koji nose dres Zmajeva i bore se do granica izdržljivosti, a opet svima poželimo dobrodošlicu kada se priključe nacionalnom timu. Sada je pred nama nova serija izazova u kojem ćemo pretrpiti nova razočarenja, ali dobro kao što smo to već rekli, naučili smo. 

Najnovije nam dolazi od mladog Ognjena Kuzmića koji se našao na spisku selektora Petrovića za Eurobasket u Sloveniji. Radi se o jednom od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi. Igraču koji je ove sezone oduševio u redovima Joventuta. Međutim Kuzmić ne želi biti dio ekipe koja će putovati u Sloveniju. 

Naravno to je njegov izbor i tu ne bi bilo ništa sporno da mladi centar nije prije četiri mjeseca izjavio kako se nada da će biti na spisku selektora Petrovića. Naime Kuzmić je shvatio da je za razvoj njegove karijere bolje da ide na NBA ljetnu ligu. 

"Već sam ranije rekao da ljeto planiram provesti u Americi gdje ću igrati ljetnu ligu," rekao je Kuzmić za Dnevni Avaz. Možda je zaboravio šta je rekao u svom intervjuu za oficijalnu stranicu FIBA-e. Nije valjda da je krovna kuća košarke izmislila ovaj razgovor? Malo je teško povjerovati u to zar ne? 

Vjerovatno je vrijeme da se prestanemo nadati, povrata izgubljenih košarkaša po svemu sudeći neće biti, mada se ruku na srce u našem Savezu dosta trude.

Dobro, još jednom kažemo, navikli smo. Pustite ove momke koji su na jedan fantastičan način izborili plasman na Eurobasket da odigraju svoju rolu u Sloveniji. Srce je najbitnije, a mi vjerujemo u njih. Samo nas nemojte više lagati, dosta je... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije