KŽK Čelik lako do pobjede nad Badelom

Međunarodna ženska liga u košarci

KŽK Čelik lako do pobjede nad Badelom

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru devetog kola dočekale ekipu Badel 1862 iz Skoplja. Izabranice trenera Slobodana Kecmana čitavu utakmicu bile su u prednosti, te na kraju sasvim zasluženo ostvarile šest pobjedu u devet odigranih kola.

Zeničanke su tako nanijele i deveti poraz mladoj ekipi iz Skoplja, kojima je učestvovanje u ovoj ligi veliki uspjeh i podstrek za bolji rad u narednom periodu.

Čelik su do pobjede rezultatom 66:55 večeras predvodile Nataša Popović sa 14 poena, Irma Rahmanović sa 11, te Aida Kalušić sa 10 poena. Kod gošći najefikasnije i večeras jedina raspoložena za igru bila je Trajčevska sa 20 poena.

Zeničanke su se ovom pobjedom učvrstile na trećoj poziciji koja im garantuje doigravanje, a u sljedećem posljednjem kolu će gostovati kod ekipe Celje koja ima samo jedan poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.