Košarkaš Denvera je dobrodošao u reprezentaciju BiH

Mahmutović: UO KS BiH stavlja tačku na slučaj Jusuf Nurkić

E. Čaušević

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović danas je održao konferenciju za novinare na kojoj se dotakao i Jusufa Nurkića.

Jučer je održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH na kojoj se raspravljalo i o slučaju Jusuf Nurkić.

"Jedna od tema na sjednici bio je i Jusuf Nurkić koji se ponovo obratio, njegov menadžer je slao pisma Upravnom odboru. Došli smo u situaciju da menadžeri šalju pisma UO koji ne želi razmatrati pisma te vrste. UO je odlučio da neće biti komunikacije sa menadžerima", rekao je Mahmutović.

Mahmutović je dodao da su članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine donijeli jednu zajedničku izjavu kojom stavljaju tačku na slučaj Jusufa Nurkića.

"Jusuf Nurkić je dobrodošao u reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je dobar igrač i oni se nadaju da će ga budući selektor staviti na spisak, da će biti zdrav i da će igrati za reprezentacije BiH. Članovi UP mu žele što brže ozdravljenje, da brzo napreduje i bude što bolji košarkaš. To je kratko saopštenje devet ljudi koji vode KS BiH. I ponavljam, stavlja se tačka na slučaj Jusufa Nurkića", dodao je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi