Mirza Teletović tri godine u Netsima

Mirza dogovorio s Netsima

Mirza Teletović tri godine u Netsima

M. Šljivak

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine Mirza Teletović, naredne tri sezone će igrati u NBA ligi i to u ekipi Brooklyn Netsa.

Teletović je postigao usmeni dogovor sa "mrežicama", a zvanično potpisivanje ugovora  trebalo bi uslijediti 11.jula kada NBA ekipe mogu potpisivati ugovore sa košarkašima.

Mirza će za trogodišnji ugovor sa ekipom iz Brooklyna inkasirati 15 miliona dolara, a od samog početka će pored sebe imati strašnu ekipu. Netsi su već doveli Joea Johnsona, Deron Williams je blizu ostanka u ekipi, dok je izvjestan i dolazak i Dwighta Howarda.

Naš reprezentativac je u prošoj esezoni bio najbolji strijelac Eurolige sa 21,7 poena u prosjeku, dok je u španskoj ACB ligi imao 16,3 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.