MVP kola Vladimir Aleksić iz trebinjskog Leotara

Najbolji pojedinci trećeg kola Lige 12

MVP kola Vladimir Aleksić iz trebinjskog Leotara

Dino Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice trećeg kola Lige 12 u muškoj košarci. Od rezultata vrijedi istaći treću uzastopnu pobjedu Leotara, te novi trijumf ekipe Sparsa i prvu pobjedu Čelika u kantonalnom derbiju protiv Kaknja.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci proteklog kola, portal www.bhbasket.ba proglasio je najbolje igrače, koji su prema njihovom mišljenju obilježili treće kolo.

MVP kola je iskusni Vladimir Aleksić iz trebinjskog Leotara, koji je u trijumfu svoje ekipe u gostima protiv Mladosti (67:82), postigao 26 poena, uz četiri ostvarena skoka i tri asistencije što mu je donijelo titulu najboljeg igrača i mjesto u petorci kola.

Osim Aleksića u timu kola su i mladi bek zeničkog Čelika Srđan Damjanović, koji je protiv Kaknja ubacio 20 poena, Pavle Boljkovac je u trijumfu ekipe Građanskog protiv Varde, ostvario učinak od 11 poena, šest skokova i tri asistencije. Mladi igrač Spara Marko Bulić u trijumfu protiv Slobode ostvario je učinak od 19 poena, sjajnih 14 skokova i dvije asistencije, dok je centar Širokog Miše Diminić u pobjedi nad sarajevskom Bosnom ostvario učinak od 19 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Petorka trećeg kola Lige 12: Pavle Boljkovac (Građanski), Srđan Damjanović (Čelik), Vladimir Aleksić (Leotar), Marko Bulić (Spars) i Miše Diminić (Široki).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti