Da li ovog ljeta dolazi kraj još jedne velike karijere?

Hoće li Bravo okačiti rukavice o klin?

Da li ovog ljeta dolazi kraj još jedne velike karijere?

Eldar Ganibegović

Svakog ljeta u penziju ispratimo određene fudbalere, a vidjet ćemo koji će to biti ovog. Postoji velika mogućnost da to bude Claudio Bravo. 

Legendarni čileanski golman, Claudio Bravo, ove godine bi mogao da ozvaniči kraj karijere.

Naime, njemu ističe ugovor sa španskim Real Betisom, te on neće biti produžen i vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti.

Ima već 41 godinu i za golmane to i nije nešto strašno te bi mogao sigurno negdje igrati još jednu ili nekoliko sezona, jasno, na manjem nivou.

U bogatoj karijeri nije igrao za mnogo klubova. Colo Colo ga je 2006. godine prodao u Real Sociedad gdje je bio osam godina.

Odlazi potom u Barcelonu 2014. godine, a dvije godine kasnije i u Manchester City, te 2020. godine u Real Betis.

Oglasi

S Barcelonom je bio prvak Evrope i svijeta, te Španije dva puta, osvajao je Premiership dva puta s Manchester Cityjem, bio je dva puta prvak Čilea uz još mnoštvo kupova.

S reprezentacijom Čilea je dva puta osvojio Copa Americu, a 2009. i 2015. godine proglašen i fudbalerom godine u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Čak 147 nastupa je upisao za reprezentaciju Čilea, a branio je i na posljednje dvije prijateljske utakmice u martu ove godine protiv Albanije i Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U reprezentaciji je još od 2004. godine i da nije bilo određenih problema s povredama, vjerovatno je mogao biti i na brojki od oko 200 nastupa u nacionalnom dresu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi