Nurkić povrijeđen oduševio NBA skaute, Vrabac među boljim

Na kampu u Trevisu

Nurkić povrijeđen oduševio NBA skaute, Vrabac među boljim

M. Šljivak

Italijanski grad Treviso kao i svake godine domaćin je kampa najboljih mladih košarkaša Evrope, a ove godine Bosnu i Hercegovinu predstavljaju Jusuf Nurkić i Adin Vrabac, dok je mlada zvijezda ljubljanske Olimpije, Emir Sulejmanović, zbog povrede morao propustiti ovaj kamp.

Već prvog dana Nurkić i Vrabac su oduševili trenere na kampu. Iako povrijeđen, Jusuf Nurkić, je pružio odličnu utakmicu koji su međusobno odigrali učesnici kampa te je za nekih 20-ak minuta na paerketu ubacio 12 poena, te je imao pet skokova i dvije blokade. Također, Nurkić je na ovom kampu radio i individualno sa pomoćnim trenerima Indiana Pacersa i Houston Rocketsa, koji su prezadovoljni onim što je naš reprezentativac pružio.

Adin Vrabac je također pokazao da se na njega može u narednim godinama itekako ozbiljno računati, te je i on pružio dosta dobru igru na kampu u Trevisu, što mu je povećalo izglede na NBA draftu.

Prava je šteta što Emir Sulejmanović nije zbog povrede nastupio na ovom kampu, ali će vjerovatno i naredne godine on biti na spisku za ovaj elitni kamp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.