Selektor bh. juniora za SportSport.ba

Pandža: Jedna od najdražih pobjeda u mom životu

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila je danas pobjedu protiv Izraela (103:102) u dramatičnom meču prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Nakon meča selektor Josip Pandža nije mogao sakriti svoje emocije, a za SportSport.ba rekao je da mu je ovo najdraža pobjeda u karijeri.

"Sigurno jedna od najdražih pobjeda u mom životu nakon takvog prvog poluvremena gdje je Izrael nas deklasirao. Mi se nismo snašli na njihovu odbranu, nismo odgovorili njihovom trčanju, radili smo kardinalne greške, 18 izgubljenih lopti u prvom dijeli. Sjeli smo i dogovorili smo se da ne odustajemo, ne bi mi odustali ni da smo izgubili danas. Ja čestitam momcima, fenomenalan povratak, fenomenalna utakmica, vrhunski protivnik kojeg sam ja najavljivao takvog", rekao je Pandža, te dodao:

"Ništa mi ne preostaje nego da čestitam svojim igračima, oni su apsolutni heroji današnjeg dana. Međutim, mi za manje od 24 sata imamo novog protivnika i da je pobjeda i poraz moramo se brzo restartovat. Dobro je nakon prvog dijela za sampouzdanje da su se pojedinci razigrali i da smo se vratili. Jer nismo mi tako loši kako je to izgledalo u prvom dijelu. Pokazujemo kakav smo tim, koliko vjerujemo. Bit će jako teško jer svaki dan je strašno težak protivnik, strašno jak turnir, ali mislim da je tu nama mjesto i da ćemo pokazati u nastavku igre kao drugo poluvrijeme, a nadam se i bolje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi