Pandža: Poštujem odluku Sikiraša i njegove porodice

BiH bez Sikiraša na Svjetskom prvenstvu!

Pandža: Poštujem odluku Sikiraša i njegove porodice

Selektor kadetske bh. selekcije Josip Pandža objavio je spisak za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Španiji. 

Na spisku selektora Pandže se nalazi ukupno 16 košarkaša, a interesantno je da ovaj put među "zlatnim" kadetima nema Njegoša Sikiraša koji je odlučio da preskoči Svjetsko prvenstvo kako bi sanirao povredu koljena. 

"Nažalost, sa nama u Španiju ne putuje Njegoš Sikiraš. On je imao povredu koljena zbog koje je odlučio da preskoči naš premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu i sigurno da nam nije jednostavno. Zamislite tek kako je jednom djetetu koje mora propustiti jedno Svjetsko prvenstvo... Sve u svemu, najbitnije je da on sanira povredu i odluku njega i njegove porodice poštujem", izjavio je selektor Josip Pandža za SportSport.ba. 

Sikiraš slovi za jednog od najboljih mladih košarkaša u našoj zemlji i njegov izostanak predstavlja veliki hendikep za BiH.

"Bit ćemo slabiji bez njega, međutim nekim drugim sistemom i načinom ćemo pokušati doći do igre koja nam odgovara. Nije Sikiraš jedini povrijeđen, ima tu u timu još nekih sitnih povreda koje nas muče, tako da situacija nije sjajna. Borit ćemo se da nadoknadimo sve probleme i uvjeren sam da će svi košarkaši dati svoj maksimum za što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu", zaključio je selektor kadetske reprezentacije BiH. 

Pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju u Kaknju 16. maja i prije odlaska u Španiju je planirano odigravanje dvije prijateljske utakmice protiv Turske i Egipta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi