Preldžić u Litvaniji igra u dresu Turske

Selektor Orhun Ene ne sumnja

Preldžić u Litvaniji igra u dresu Turske

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Orhun Ene najozbiljnije računa na Emira Preldžića, kojeg vidi u dresu Turske na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Iako je bilo najava da bi Preldžić možda mogao nastupati za Bosnu i Hercegovinu na predstojećoj smotri najboljih evropskih košarkaških selekcija, čini se da od toga neće biti ništa.

Naime, selektor turske košarkaške reprezentacije Orhun Ene uvrstio je Preldžića na spisak igrača ove zemlje, te je izjavio da ne vidi razlog zbog kojeg ovaj igrač ne bi igrao za Tursku.

Preldžić ima turski pasoš i samim tim i mogućnost da nastupa za državni tim ove zemlje, iako se za njega još bore Slovenija i Bosna i Hercegovine.

"Emir se od svog dolaska u Tursku veoma dobro razvio kao igrač. On je pozitivan igrač, koji može biti prevaga u utakmicama jer igra sa mnogo energije i inteligencije. Preldžić će biti sa selekcijom Turske u Litvaniji i ja zaista ne vidim razlog zašto to ne bi bilo tako", rekao je Ene.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.