Široki Primorka osvojio turnir na Pecari

Domaćin u finalu bolji od Budućnosti

Široki Primorka osvojio turnir na Pecari

Memorijalni turnir „Široki 2013“ večeras je osvojila ekipa Široki Primorka nakon pobjede u finalu nad Budućnosti iz Podgorice rezultatom 60:52.

U finalnom susretu gledali smo jednu zanimljivu, dobru i atraktivnu košarku sa malo koševa, što i nije čudno kad se sastaju ove dvije ekipe.

Budućnost je kroz cijelo prvo poluvrijeme vodila minimalno. U prvoj i drugoj dionici vrlo malo koševa,a obje je dobila Budućnost, prvu 11:10 te drugu 13:11 pa se na odmor otišlo sa rezultatom 21:24.

Treća četvrtina pripala je domaćinu koji je slavio sa 21:15 i tako u posljednju dionicu ušao sa prednošću. Ekipa Budućnosti je držala priključak za Široki, no nije uspjela preokrenuti rezultat pa  su Širokobriježani slavili na kraju 60:52.

Najbolji u redovima Široki Primorka bio je Franko Kaštropil sa 15 koševa i 8 skokova, a proglašen je i najboljim igračem turnira. Ivan Buva je dodao 11 koševa, a Coles 8 koševa uz 9 skokova.

Kod Budućnosti je najraspoloženiji bio Ćapin koji je postigao 12 koševa, Coleman je pridodao 8 uz 6 skokova.

U utakmici za treće mjesto Jolly je bez problema svladao Čapljinu rezultatom 72:43. Najbolji u redovima Jolly-a ponovno je bio bivši kapetan Širokog Josip Naletilić sa 15 koševa koji je i najbolji strijelac turnira, 12 koševa dodao je Ronald Ross dok su po 10 postigli Cinac i Katura.

Kod Čapljine je najraspoloženiji bio Marko Bokšić koji je imao double-double učinak od 17 koševa i 10 skokova, a Božo Bubalo dodao je 12 koševa uz 4 asistencije.

HKK Široki Primorka – KK Budućnost Voli 60:52
(10:11, 11:13, 21:15, 18:13)

Dvorana: GSD Pecara; Gledatelja: 600; Suci: Anzulović, Šutulović, Miličević.

ŠIROKI: Bošnjak 6, Babić, Buva 11, Mikulić, Katić, Bilinovac 3, Coles 8, Kaštropil 15, Petrović 7, Barać 7, Jones 2, Rikić 1. Trener: Damir Vujanović.
BUDUĆNOST: Ivanović 5, Mihailović 6, Popović 3, Subotić 6, Nikolić, Komatina, Mugoša, Coleman 8, Vitkovac 4, Akindele 8, Ivanov, Ćapin 12. Trener: Igor Jovović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.