Široki srušio Zvezdu na Pecari

Pobjeda Širokog u ABA ligi

Široki srušio Zvezdu na Pecari

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su u prvom kolu ABA lige ekipu Crvene zvezde rezultatom 80:79.

Zvezda je odlično otovrila susret, pa su nakon pet minuta igre imali osam poena prednosti 10:2. Ipak, Široki nije dopustio beogradskom timu da ode na veću prednost od osam razlike. Odigrali su jako dobro završnicu prve četvrtine, a Zvezda je nakon prvih 10 minuta imala četiri poena prednosti 17:13.

Zvezda je vodila i većim dijelom druge četvrtine. Široki se držao odlično, a trojkom Borisa Baraća na tri minute do kraja prvog poluvremena došli su do prvog vodstva na utakmici 27:26. Uspio je Široki zadržati prednost do kraja poluvremena, pa je naš predstavnik sa tri poena prednosti (38:35) otišao na odmor.

Odlična igra viceprvaka Bosne i Hercegovine nastavljena je i u trećoj četvrtini. U finišu ovog dijela igre imali su i osam poena prednosti 58:50, ali je Zvezda serijom od 5:0 u finišu četvrtine došla ponovo na samo tri poena zaostatka 58:55.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ukupna serija Zvezde ibila je 10:0, te su gosti ponovo došli do prednosti početkom zadnje dionice, ali se Širokobriježani nisu predavali. Imao je Široki minimalnu prednost u završnici utakmice, a prednost su uspjeli zadržati i na kraju slaviti pobjedu protiv favorizovane ekipu iz Beograda.

Boris Barać je predvodio Široki sa 25 poena, Domagoj Bošnjak je dodao 17, dok su kod Zvezde Blake Schilb i DeMarcus Nelson ubacili po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije