Kapiten reprezentacije BiH nije krio sreću

Teletović: Očekuje nas teži dio posla

Debitovao je protiv Holandije u atmosferi kada je cijela dvorana više od pola sata neukusno skandirala tadašnjem selektoru Mensuru Bajramoviću.

Od tada je prošlo mnogo ljeta, Teletović je NBA star, a na „mjesto zločina“ vratio se kako bi u ulozi kapitena poveo reprezentaciju BiH ka desetom Eurobasketu.

Stasavao je u Tuzli kod Senada Muminovića, Velimira Gašića, Borislava Džakovića... Svi oni, uz aktuelnog selektora Duška Ivanovića, dali su obol njegovoj karijeri. Večeras je odigrao veličanstveno. Pogađao, asistirao, skakao... „Izuzetno je lijepo igrati u Tuzli i to uvijek s ponosom apostrofiram.

I ta prva utakmica kada sam sjedio na utakmici je bila isto tako lijepa“, kaže Teletović. U nastavku imamo nove utakmice sa Britancima i Islanđanima, a kapiten, baš kao i selektor, smatra da je težio dio posla pred nama.

„Sada znamo sa kim imamo posla. Bit će to dvije drugačije utakmice. Kod nas ima prostora za napredak, a poznavajući Duška znam da će učiniti sve da to i realizujemo“, rekao je Teletović.

U holu Mejdana gdje je kao dječak prolazio najmanje dva puta dnevno u redu su stojali svi oni koji su htjeli da se fotografišu sa njim. Ostat će uspomena na 17. august 2014. godine kada se Mirza vratio svojoj Tuzli i kada je podario nezaboravnu noć za više od 6.000 navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti